1 način kako da objasnite klijentu šta je i koliko je bitan brand awareness?

Wednesday, June 1, 2016


Najveći problem marketara je neinformisanost klijenata o ponašanju na društvenim mrežama. Zbog tog neznanja se dešavaju razne nesuglasice, a naravno, najviše trpi posao, odnosno kvalitet. Problem leži u tome što većina klijenata ni ne zna zašto se reklamira na internetu i šta to uopšte znači. Kako bih, bar delimično, pomogao u rešavanju ove enigme, odlučio sam da napišem blogpost koji čitate.
Kako da objasnite klijentu šta je i koliko je bitan brand awereness?


Da li ste nekada bili u ''minus'' fazi u životu? U periodu sedenja kod kuće - samo ste gledali serije i filmove (pa čak i ljubavne) i jeli ste velike količine hrane, i isključivo ste provodili vreme sami u svojoj sobi? Drugovi su vas u početku zvali da izađete, vi se niste javljali, a kasnije su prestali i da vas zovu, jer niste bili prisutni. Niste bili deo njihovog svakodnevnog života. Stvari su pošle svojim tokom i sve se dešavalo kao da nikada niste ni bili deo tog društva? Međutim, nakon nekog vremena, vi uđete u ''plus'' fazu, malo ugojeni, kakvi ste postali, vratite psihičko i emotivno stanje na zadovoljavajući nivo i opet vam se druži. Šta radite? Zovete svoje društvo, jel da? I, šta se dešava? Prijatelji vas zezaju što se niste dugo javljali - što vas nije bilo. I nakon kratkog vremena, kad vaš slavni povratak izbledi, desi se - drugovi vas jednostavno manje zovu, manje vam se javljaju, ne računaju toliko na vas. Zašto? Zato što niste bili prisutni!

Predstavljam vam brand awereness - učiniće da vas/vaš biznis, više niko, nikad ne izostavi!

Šta treba znati:

Zašto većina klijenata uopšte koristi društvene mreže za marketing? Zato što im neko kaže da tako treba. Ili zato što se putem društvenih mreža oglašava njihova konkurencija, a najređe, zato što žele da budu prisutni i povećaju konverziju.

Šta oni očekuju?

Većina njih očekuje da će im prodaja skočiti (minimum) 100% već nakon mesec dana!

Zašto su neki klijenti ljuti nakon dugačkog vremenskog perioda (od nekih 20-ak dana)?

Zato što im prodaja nije skočila za 100%, a dali su novac za predstavljanje na društvenim mrežama. Nezadovoljni su jer ne shvataju da se procenat konverzije povećava postepeno, a da se prisustvom na internetu gradi odličan brand awereness, koji je i te kako bitan faktor za prodaju.

Koja je poruka ovog članka?

Da ne govorite automehaničaru koji deo na kolima ne valja, niti šta i kako treba da se radi, ako vi niste automehaničar!

Koja je pouka ovog članka?

Brand awareness je kul!

Bez obzira na priču meni je brand awareness sranje!

Da li je brend awernes sranje? A što onda ceo dan pevate baš tu pesmu koju ste čuli u kolima pre sat vremena?