A može i ovako – AdvertTribe – PLEMEniti advertajzing – Budimo ljudi!

Friday, January 29, 2016

Bez obzira što gugl bolje pozicionira duže blogove, ja poštujem i svoje i vaše vreme, i želim vašu pažnju i zbog toga ću biti kratak i jasan.


Opet kažem – ja nisam stručnjak! Ali zar ne mislite da bi ovako bilo svima bolje, simpatičnije, efikasnije i plemenitije? Možda humanije? Ali humanost nema veze sa advertajzingom, zar ne? Takva su pravila! Ko je izmislio pravila, sva pravila, bilo koja pravila?

Ideja o plemenitom (efikasnom, emotivnom, jakom, duhovnom, ljudskom) advertajzingu - o advertajzingu koji će se pamtiti:

PIVA - Umesto datih para na reklamu za pivo, zakupite kafanu kada neko od vaših velikih fanova npr. dobije dete i obezbedite mu besplatno slavlje. Slavite vaš zajednički uspeh i na taj način izreklamirajte vaš brend.

TELEFONIJE – Ne trpajte novac na televizijske minute, već napravite toranj tamo gde je slaba mreža, u nekom selu koji ima dovoljan broj ljudi koji nisu u mogućnosti da se povežu sa voljenima, pomozite im i na taj način izreklamirajte vaš brend.

AUTOMOBILI – poklonite vaš porodičan auto ili džip porodici kojoj je prekopotreban, a koja ne može da ga priušti i na taj način izreklamirajte vaš brend.

PICERIJE – uvedite ‘’happy hour’’ za ugrožene ljude i pomozite im. Platite televiziji da izreklamira akciju, a ne vašu picu, i na taj način izreklamirajte vaš brend.

TOALET PAPIRI – Organizujte akciju pošumljavanja Srbije i na taj način izreklamirajte vaš brend.

BANKE – Rekao bih sada poklonite taj stan baš toj porodici sa kojom imate najviše problema, porodici koja nema novac za otplatu kredita, ali znam da je sa vama sve teško i uzaludno. Ako humanist nije dovoljan razlog za takvu vašu odluku setite se da ćete na taj način steći poverenje drugih klijenata i imaćete više posla….

‘’Daj i vratiće ti se’’, glasi stara poslovica. Ali ako daješ da bi ti se vratilo onda bolje sve sačuvaj za sebe.

ZAKLJUČAK:
Najbitnije je da u životu radiš ono što voliš, ali ukoliko svet ne ubira nikakvu korist od tvog rada, za koga i zbog čeka radiš ustvari?