ZVOGANJ - SAVRŠENA IDEJA ZA EFIKASAN MARKETING - Advertajzing! (Ciljna grupa 15-30god)

Thursday, November 19, 2015Da biste se uspešno bavili marketingom, ili još tačnije advertajzingom, stara i poznata činjenica je da morate da pratite trend!

Šta je trend i kako da znamo šta je danas popularno?


Odgovor na ovo pitanje je veoma jednostavan – samo pratite o čemu se priča, šta ljudi rade i šta se većini dopada, ili još očiglednije - proverite da li je ono što vi pratite ispraćeno i od strane drugih.

I sada, kad malo bolje razmislite i okrenete se oko sebe, veoma brzo ćete shvatiti da današnji trend definitivno predstavljaju Andrija i Anđelka.

I ovom prilikom obećavam svakom ko se odluči da se reklamira ’’preko’’ Andrije i Anđelke da neće pogrešiti, naprotiv, reklama će sigurno biti zapažena i o njoj će se pričati, naravno, ukoliko se reklama uradi iole dobro.

Međutim, angažovati Andriju i Anđelku sada nije lako, jer ih verovatno svi traže što im daje za pravo da dignu cenu svojih usluga. Deluje skupo, zar ne?

I šta sad?

Pa pojavio se neko novi, neko o kome svi pričaju i predstavlja se kao Zvoganj. Internet je prosto lud za njim, a njegovi komični klipovi su tema mnogih razgovora, i to se dešava baš sada.


Ali kakve on veze ima sa marketingom i sa našom uslugom/proizvodom?

Ima veze sa vašom ciljnom grupom, a to je ono što vam treba. Dakle, ukoliko se izreklamirate uz pomoć forme koja krasi i čini specifičnim njegove klipove sledeće o čemu će se pričati biće Vaša reklama. Probajte i videćete.

Reklama za alevu papriku, primer:
-Dobar dan, daćete mi jedan kečap, mama mi pravi paprikaš pa joj treba jedan kečap da mu da karakter.

-Pa koji kečap želite?

-Pa onaj koji ima najviše karaktera.

-Ali ja samo prodajem, ne znam koji vam je kečap...

-Jel ste vi nekad pravili paprikaš? Pretpostavljam da niste, nemate burmu, znači da nemate muža i veorvatno živite sa mačkom, a mama neće da vam skuva paprikaš.

-O čemu pričate, ja imam papagaja.

-Dajte mi ipak alevu papriku!

-Izvolite.

-Hvala gospođo, veoma ste ljubazni.

Marketing je veoma zanimljiva profesija, ali ne ostavlja prostora za greške, zato budite brzi u svojim odlukama i slušajte vašu okolinu, jer sutra će se pojaviti neko novi.

Ovaj tekst nema za cilj nikakvo promovisanje, već je idejnog, zabavnog i poučnog karaktera.