ZAŠTO JE DOBAR COPYWRITING NEOPHODAN ZA USPEH SVAKOG SAJTA?

Friday, August 21, 2015


UKOLIKO ŽELITE DA POBOLJŠATE EFIKASNOST VAŠEG SAJTA I DA UNAPREDITE VAŠ POSAO, OVO JE TEKST KOJI TREBA DA PROČITATE!
ŠTA KLIJENTI TRAŽE NA VAŠEM SAJTU?
Svaka osoba koja poseti Vaš sajt traži korist za sebe.


Dakle, ne traži tekst ‘’O nama’’, ne interesuju je ‘’naši stručnjaci’’, ne interesuju je karakteristike Vašeg rada niti Vašeg proizvoda.
Vaše klijente jedino interesuje korist, odnosno dobit, koju mogu da izvuku od Vas ili Vašeg proizvoda koja će učiniti da se osećaju bolje.

Npr. ukoliko se bavite prodajom patika, nikoga ne interesuje činjenica da su Vaše patike koje prodajete šivene unakrsno, a ne normalno. Da je korišćen plavi i jači konac, a ne crni regularni itd. Vašeg klijenta interesuje vizualizacija koju je on stvorio kada je ugledao Vaše patike, interesuje ga jedino onaj osećaj sreće koji će doživeti kada bude obuo Vaše patike. Te patike će ga zbog nekog, njemu poznatog razloga, učiniti zadovoljnim. Da li je to marketing, okruženje ili trend, nije ni bitno, bitno je da je on tu zbog osećanja.

Da li ste znali da je procenat neophodne kupovine koju ljudi ostvaruju manji od 10%? Dakle, pitanje na koje želimo da damo odgovor je šta klijent želi, a ne šta mu je potrebno.

Dakle, naslov za prodaju ovih patika bio bi:

‘’Osećajte se srećno i zadovoljno - obradujte sebe patikama koje ste oduvek želeli.’’

RADI SE O OSEĆANJU!

Kada budete pisali tekst za Vaš sajt obavezno povedite računa o tome kako će se klijent osećati dok ga bude čitao. Da li je tekst dovoljno inspirativan za njega? Da li se u njemu nalazi dobit zbog koje je on došao? Da li je dovoljno ubedljiv da ga navede da u obilju drugih izabere baš Vašu uslugu ili proizvod?

Kao što vidite – sve je u rečima! Reči su te koje prave razliku!

POSMATRAJTE SAJT KAO IZLOG VAŠE RADNJE

Na izlogu mora da postoji neki povod koji će navesti ljude da uđu u radnju. U raznim buticima obično je to popust.

Razmislite dobro koja je Vaša najveća dobit. Šta to Vi nudite, koje to snove ispunjavate, koje želje zadovoljavate?

Kad to shvatite, napravite naslov od toga i zaprepastićete se kad budete videli rezultate, obećavam!

DOČEKAJTE SVE KOJI OBIĐU VAŠ SAJT KAO ONE KOJI DOLAZE U VAŠ DOM

Pre Svega budimo ljudi, jer svi reaguju na ljubaznost.

A više od svega – svi reaguju na PAŽNJU. Jednostavnim naslovom u kojem će komunikacija biti usmerena ka njima – klijentima, podstaćićete ih da se osećaju zadovoljno time što ćete im pokloniti svoju pažnju.

Ponekad je dovoljan doček dobrodošlice. Vi ste domaćin, vodite Vaše goste od sobe, do sobe, od stranice do stranice i potrudite se da mu sve što nudite predstavite na najbolji mogući način i dajte mu baš ono što on traži od Vas. I više od toga.

POZOVITE IH DA VAS PONOVO POSETE

Ostaćemo na primeru sa gostima, dakle, kao što otvoreno i direktno zovete goste da ponovo svrate kod Vas, tako pozovite i klijente.

ŠTA JE COPYWRITING?

Ukoliko niste znali, copywriting je uslovljeno pisanje za sve oblasti marketinga. To je jedan zanat, kao i svaki drugi, koji se uči i vežba i koji je neophodan za uspeh svake firme.

Cilj copywriting-a je da na najbolji mogući način predstavi klijentu uslugu ili prozvod koji nudi.

Copywriting je oblast koja je sve popularnija u svetu, a nesumnjivo dolazi i kod nas.

Pripremite se na vreme.

Pozivam Vas da komentarišete tekst i da mi se obratite ukoliko Vam treba neka pomoć. U slučaju da želite da me angažujete pišite u kontakt formi.